Samenwerking

Hospice Eesinge onderhoudt diverse contacten met organisaties op het gebied van de palliatieve zorg, dienstverlening en dergelijke. We noemen er enkele:

 • Stichting Het Drentse Landschap
  De eigenaar en verhuurder van het pand waarin Hospice Eesinge is ondergebracht.
 • Gemeente Meppel.
 • Huisartsen in de regio Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel.
 • Thuiszorgorganisaties.
 • Ziekenhuis en verpleeghuizen in de regio.
 • Andere hospices in Drenthe en Overijssel
  (Assen, Emmen, Hoogeveen en Steenwijk).
 • VPTZ
  De VPTZ is de koepelorganisatie voor vrijwilligersorganisaties in de palliatieve terminale zorg in Nederland. Zij ondersteunen ruim 200 vrijwilligersorganisaties, behartigen hun belangen en stimuleren de kwaliteit van de zorg en ondersteuning. Wij  maken gebruik van onder andere de VPTZ Academie, dat een breed scala aan trainingen biedt voor vrijwilligers, coördinatoren en bestuurders. Ook kiezen wij voor het Kwaliteitskompas van VPTZ als hulpmiddel om de kwaliteit van onze dienstverlening zo hoog mogelijk te houden.
 • Acanthis Zorg. Zorgondersteuning thuis in de laatste levensfase
  Afscheid nemen van het leven is één van de moeilijkste opdrachten die er zijn. Wie weet dat hij binnenkort zal sterven, maakt die laatste tijd het liefst zo mooi mogelijk. Dat kan thuis of in ons hospice, omringd door behulpzame zorgverleners. Thuis is voor veel mensen de meest comfortabele plek om de laatste fase van het leven door te brengen. Dit kan in deze moeilijke en emotionele periode erg zwaar zijn. Als u het niet redt met alleen thuiszorg en de inzet van familie, vrienden en buren, dan ondersteunen onze, speciaal hiervoor opgeleide, zorgvrijwilligers u en uw mantelzorger graag waar dat nodig is. Dat kan zijn in de vorm van het doen van een boodschap, het spelen van een spelletje, het ontvangen van gasten, het ondersteunen van professionele hulpverleners en het ontlasten van de mantelzorgers zodat zij even tijd voor zichzelf hebben. Een luisterend oor bieden of nachtelijke waakdiensten behoren ook tot de mogelijkheden. Klik voor meer informatie op de link onderaan deze pagina. U kunt ook contact opnemen met één van onze coördinatoren voor Zuid West Drenthe telefoonnummer  06-53316283.

Interessante links

VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland)

Kwaliteitskader VPTZ

Netwerk Palliatieve Zorg Meppel-Steenwijkerland

Zorgwijzer (Ondersteuningspunt Palliatieve Terminale Zorg)

Acanthis Zorg (Inzet van vrijwilligers in de thuissituatie)

Stichting het Drentse Landschap

Stichting Mont Ventoux

Oranje Fonds

Stichting DELA Fonds

Stichting Roparun

CIZ (Centrum Indicatie Zorg)